ikariam Sıkca Sorulan Sorular

| | | 27 Şubat 2009 Cuma Uğur AĞDAŞ 3 yorum
http://14octobre.org/media/blogs/discussions/Ikariam-Archipel-b.jpg
IKARİAM SIKCA SORULAN SORULAR
- Işgal araştırmasını bitirdim ama işgal yapamıyorum?
Işgal, oyunda henüz tam olarak aktif değildir.

- Bürokrasi araştırmasını bitirdim ama yeni bina yapamıyorum?
Bürokrasi, oyunda henüz tam olarak aktif değildir.

- Diplomasi puanım nasıl yükselir ?
Her inşa edilen elçilik binasının ilk kademesi +3 diplomasi puanı sağlar. Ilk seviyeden sonra ki her gelişim +1 diplomasi puanı sağlar.

- Diplomasi puanım düşüyor. Neden?
Bir ticaret anlaşmasının teklif edene maliyeti 4 diplomasi puanıdır. Sadece 2 diplomasi puanı anlasmayi kabul eden oyuncudan alinir.
Bir askeri anlaşmanın teklif edene maliyeti 11 diplomasi puanıdır. Askeri anlaşmayı kabul eden oyuncudan 2 diplomasi puanı alınır.
Herhangi bir anlaşmayı iptal ederseniz diplomasi puanınız geri gelir.

- Koloni kurdum ismini nasıl değiştirebilirim?
Koloni yada şehir isimlerini, ismini değiştirmek istediğiniz köyün/başkentin/sömürgenin belediye binasına girip sağ üst köşede, belediye yazısının altında bulunan dan değiştirebilirsiniz.

- Altınım neden düşüyor?
Altınınızın düşme sebebi, gelirinizden çok gideriniz olmasıdır. Geliri ve giderinizi altına tıklayarak bakacağınız gibi ayrıntılı şekilde belediyeden de öğrenebilirsiniz.

- Altınımı nasıl artırabilirim?
Altınınızı giderlerinizi düşürerek ve boşta duran vatandaş sayısını arttırtarak, arttırabilirsiniz. Akademide çalışan bilim adamlarını azaltarak, kaynaklarda çalışan işçileri azaltarak ve asker teshis ettirerek azaltabilirsiniz.

- Kolonimde odun ve lüks kaynaklarda işçi çalıştıramıyorum?
Bunun sebebi muhtemelen, hala sömügenize nasıl gireceğinizi bilmiyor oluşunuzdandır. Sömürgeye nasıl girilir? Oyunda sol üst köşede Ikariam Plus linkinin altında şehir isminizi görürsünüz. Orda bulunan oka tıklayarak listeyi açar ve alt sıralarda bulunan sömürgenizi seçtiğinizde sömürgenizi görüntülersiniz. Bundan sonrası basit. Her zamanki gibi ada haritasından kaynaklara giderek içşi yollayacaksınız. Ve bilim adamlarıda aynı şekilde.

- Ittifağa diplomasi puanını sadece yönetici mi aktarıyor yoksa üyelerde aktarabiliyor mu?
İttifağa diplomasi puanını sadece lider aktarır.(bkz: Ittifak Hakkında Herşey)

- Hem belediye hem kışla geliştirmek istiyorum aynı anda ama olmuyor?
Bir köyde aynı anda sadece bir inşaat yapılabilir.

- Liman kuşatmak ne anlama gelir? Sağladığı artılar nelerdir?
Liman kuşatması, savaş gemilerinin bir başka köyü kuşatmasıdır. Bunun anlamı, kuşatılan köye herhangi bir ticaret gemisi gidiş gelişinde tüm kaynaklar kuşatmayı yapana aktarılır.

- Ileriki araştırmalarda çok uzun gün sayıları var. Nasıl düşürebilirim?
Gelişiminizle birlikte akademiyide yükseltirseniz. O süreler kısalacaktır. Şu an gördüğünüz süreler o an sahip olduğunuz bilim adamı sayısı üzerinden size verilir.

- Premium hesap bana ne katacak?
Premium hesapta;
1. Krallık yönetimi; yani tüm krallığınızda ne var ne yok askeri durum, biim adamlarının durumu, kaynak bilgileriniz, depo bilgileriniz, bazı binaların bilgilerini görebileceksiniz.
2. Her kaynak için (odun ve lüks kaynaklar) %20 dafa fazla kaynak çıkartabilme (tüm köy/sömürge/başkentlerde geçerlidir.) ve odunda 2:1, lüks kaynaklarda 1:1 oranında takas. Yani 200odun=100mermer=100üzüm=100kristal=100sülfür gibi artılara sahip olacaksınız.

- Taverna ve müzenin memnuniyete etkisi nedir?
Tavernanın her seviyesi, saat başına dağıtılan üzüm sayısını arttırmaya böylelikle de memnun insan sayısını arttırmaya yarar. Ama taverna için tükenebilir kaynak olan üzüm kullanılmaktadır. Tavernami 5 seviye yaptım işim bitti denilemez büyüyen belediye binası ile artan nufusla tavernada dağıtılan saatlik üzüm miktarı bir süre sonra artan nufusun isteklerini karşılayamayacak duruma gelecektir. Be sebeple belediye ile doğru orantılı arttırılması gerekir. Müzeye gelirsek, müze her anlaşma için sabit ve zamanla değişimi olmayan 50 memnuniyet puanı verir.

- Sehirde bozulma oluşunca nasıl bir durumla karşılaşıyorum?
Bozulum günlük yönetim işlerinin düzgün yapılmasını etkiler, şehirdeki(sömürge) üretim ve memnuniyeti kötü yönde etkiler. (bkz: Bozulum Hakkında)

- Sıralamada puanım neden düşüyor?
Puanlar bir çok kıstasa bakılarak hesaplanır. Puan neden düşüyordan ziyade neler puanları etkiliyor dersek, bina seviyeleri, bilim adamları sayısı, vatandaş sayısı, askeri güç(askerler ve gemiler), kaynak durumunuz, sömürge sayınız v.s (bkz: Puan Hesaplaması)

- Kışlada sipariş verilen askerleri iptal edebilirmiyim?
Ne yazikki hayır, o yüzden en ideali eğer yağmadan kaçırmak için asker üretmiyecekseniz azar azar sipariş vermeniz..

- Maksimum işçi sayısından fazla işçi çalıştıranlar var ??
Yardımcı eller araştırması bu işe yarıyor.

- İki farklı şehire saray yapsam iki koloni yapabilirmiyim ?
Hayır en yüksek saray seviyesi kadar koloni kurabilirsiniz

3 yorum:

  1. İşçi Sayısını nasıl arttırabilirim???

    YanıtlaSil
  2. İşçi sayısnı nasıl arttırabilirim ???????????

    YanıtlaSil
  3. İşçi sayısını nasıl arttırabilirim????

    YanıtlaSil